Card Sorting Test versie 2.0

Bij deze test worden vier kaarten op het scherm afgebeeld :
- de eerste heeft 1 rode driehoek
- de tweede heeft 2 groene sterren
- de derde heeft 3 gele kruisen
- de vierde heeft 4 blauwe cirkels

Daaronder wordt steeds een nieuwe kaart afgebeeld, waarvan moet worden aangegeven bij welke van de vier bovenste kaarten hij hoort. De keuze wordt gemaakt door de juiste kaart aan te klikken.

Er wordt teruggemeld of de keuze goed of fout was.

Voor deze test worden de volgende resultaten gescoord: het totaal aantal keuzen, het aantal perseveratiefouten, het aantal gokfouten en het aantal overige fouten. Een perseveratie is gedefinieerd als een keuze met dezelfde categorie als de voorgaande keuze. Een gokfout is een keuze voor een andere categorie dan de voorgaande
keuze. Een overige fout is een keuze voor een onbekende categorie (mogelijkerwijs "geen van de geboden categorieŽn").

De wijze van afnemen kan worden ingesteld onder Opties. De opties worden automatisch bewaard en de volgende keer weer gebruikt. In te stellen zijn:

N.B. De standaard waarden zijn overgenomen van verie 1.0 van deze test.
Een deck bestaat uit 64 kaarten dus het maximaal aantal kaarten is altijd kleiner dan (aantal decks)*64.

De standaard opzet, ook wel bekend onder de "modified WCST", biedt steeds eenduidige mogelijkheden; slechts ťťn categorie past.
In de klassieke testversie worden 128 kaarten aangeboden, die meerdere categorieŽn gemeen kunnen hebben met een van de bovenste kaarten, d.w.z. de keuze volgens een niet-correcte categorie kan wel goed zijn.
Een deck bevat 64 kaarten, dus er worden max. 2 decks aangeboden. Het leercriterium is 6 achtereenvolgende correcte keuzen (heeft ook kansniveau < 5 %).

De resultaten, gepresenteerd via het hoofdmenu, bevatten het volgende.Java 1.5 is noodzakelijk. Uw browser ondersteunt geen Java of is niet Java enabled, een recente browser bv. Netscape 4.5 of IE 4.5 met Java enabled (zie onder: voorkeuren/opties) is voor deze toepassing noodzakelijk.