Reactietijd test

Bij deze test wordt na een (optioneel) waarschuwingssignaal een rode cirkel getoond waarop gereageerd moet worden door op een muisknop te drukken. Hierbij wordt de reactiesnelheid geregistreerd.

De test start automatisch met het indrukken van een muisknop. Na twee seconden verschijnt een oranje waarschuwingssignaal. Binnen een variabele tijd van 2 tot 3 seconden wordt dit signaal rood en moet u zo snel mogelijk drukken, na 2 seconden komt er weer een waarschuwingssignaal. Zonder waarschuwingssignaal gelden dezelfde tijden.

De lengte van de testserie is standaard 25, wat overeen komt met maximaal 3 minuten testtijd.

Voorafgaand aan de test kan geoefend worden met een korte serie. Voor het oefenen is een korte serie van 5 (= maximaal 25 seconden) lang genoeg.
Na de test volgt automatisch de uitslag.

Het gaat erom dat u oplet en snel reageert.

Vul eerste de lengte van de serie in en druk daarna op de knop Start.Java 1.5 is noodzakelijk. Uw browser ondersteunt geen Java of is niet Java enabled, een recente browser bv. Netscape 4.5 of IE 4.5 met Java enabled (zie onder: voorkeuren/opties) is voor deze toepassing noodzakelijk.


De Reactietijd Test (RT) wordt veelvuldig toegepast in neuropsychologisch onderzoek. Deze test geeft dan de basis reactie snelheid.

Bij de uitslag vindt men:

De reactietijden zijn leeftijdsafhankelijk: hoe ouder hou trager. Mannen zijn doorgaans iets sneller dan vrouwen.